Kinderen

In de Christengemeente vinden we het belangrijk dat er aandacht is voor de kinderen in de kerk. We willen hen graag over de liefde van God vertellen en onze passie voor God met ze delen. Daarom is er voor hen een aparte kinderdienst. Dan is er tijd en ruimte voor ze om op hun eigen manier God te leren kennen en samen met leeftijdgenootjes over Hem te praten en er een leuke zondagochtend van te maken!

Foto_Kinderen

Na een aantal liederen samen met de volwassenen gezongen te hebben gaan de kinderen naar hun eigen groep. We hebben de kinderen verdeeld over de volgende twee groepen:

  • Crèche: 0 tot 4 jaar
  • Kinderdienst: groep 1 t/m groep 6 van de basisschool

Iedere zondag zijn er enthousiaste mensen die de crèche en kinderdienst leiden. De allerkleinsten kunnen heerlijk spelen en lekker wat eten en drinken. Soms kan er al met ze geknutseld worden.

Bij de kinderdienst wordt gebruik gemaakt van het programma “Voetstappen van geloof”. Op een interactieve manier lopen we met de kinderen de bijbel door en komen bekende én minder bekende bijbelverhalen aan bod. Aan de hand van het verhaal gaan we met de kinderen op zoek naar wie God is, wat Hij ons vertelt en waar Hij ons bij wil helpen, thuis, op school, noem maar op! Daarvoor doen we bijvoorbeeld een leuke quiz, kan er geknutseld worden, kletsen we samen, wordt er een bijbelverhaal nagespeeld, een film gekeken, gezongen én bidden we met elkaar.

Elke vierde zondag van de maand is de gezinsdienst. Op deze zondag is er geen crèche en kinderdienst, maar is de dienst bedoeld voor jong en oud en wordt het programma daarop afgestemd.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een keer komen kijken? Je bent van harte welkom.