nepal-header

De aardbeving in Nepal komt voor verschillende mensen in de Christengemeente Purmerend heel dichtbij. Chester Bak, zit op dit moment in Kathmandu Nepal. Hij is daar voor zijn discipelschap training school (DTS) en zou met zijn team de bergen in gaan om de mensen in de dorpen het evangelie te brengen. Dat kan nu niet doorgaan omdat de wegen onbegaanbaar zijn. Zij hebben besloten om te helpen in de plaats waar zij zijn met hun team. Zij hebben geld gevraagd om water, kolen en dekens te kopen voor de mensen die zijn getroffen.

Ook zijn er in onze gemeente vijf Bhutaneze gezinnen die families in Nepal die door de beving zijn getroffen. Er is direct geld ingezameld waarmee de families in Nepal konden worden geholpen.

Van onze Buthanese broeders hebben we gehoord dat één broer met zijn gezin ongedeerd is, maar zijn huis en spullen kwijt is. Ook zijn schoonfamilie is alles kwijt. Een andere broer woont zelf in het vluchtelingenkamp en is ongedeerd met zijn gezin, maar ook zijn schoonfamilie is alles kwijt. De ene broer vertelt dat er in zijn bergdorp nog geen enkele vorm van hulp op gang is gekomen sinds zaterdag. Ook de familie van Menuka, die Nepalese is, maakt het gelukkig goed. Maar het gaat om haar thuisland.

Aanstaande zondag willen we de collecte bestemmen voor deze 2 doelen. Chester Bak en zijn team en de getroffen familie van ‘onze’ Buthanese/Nepalese vrienden.

Als u niet wilt wachten op de collecte van zondag, of als u graag wilt dat uw gift aantoonbaar is, dan kunt u ook uw gift over maken op de rekening van de Christengemeente Purmerend. Wilt u dat dan uitsluitend doen op de volgende rekening:

Banknummer NL32ABNA0826753779 ten name van Christengemeente Purmerend, onder vermelding van NEPAL.

Wij rekenen op een bijzondere collecte, waarmee velen kunnen worden geholpen in Nepal.

Maarten Willem en Gerdo